dimecres, 22 de gener del 2014

minves






Candy Dulfer i Dave Stewart. Lily was here.



"Sol haver-hi, a mitjans de gener, uns dies d'estranya calma. (...) La paraula "minves" sol referir-se al mar: hi ha una marea baixa. (...) Aquestes minves al mar coincideixen, però, amb la lluna minvant i és la minva de la lluna i és la minva de la lluna que dóna, suposo, el nom a aquests dies, o com que amb la lluna minva el mar i sol minvar una mica el fred, doncs les minves són plurals i, en tot cas, ben agradables."

Narcís Comadira. Fórmules magistrals. p.34. Empúries.




El capítol "l'aperitiu", parla de què aquesta és -sense cap mena de dubte, i aixó ho afegeixo jo- la millor època de l'any per menjar garotes (garoines en dic jo). No estic d'acord amb Comadira en què el vi negre, una mica aspre, sigui el millor per acompanyar-les: quan les he menjat al natural, entre les roques, sempre ho he fet amb vi blanc o cava, refredat dins el mar. no estic d'acord amb això com en moltes altres coses, sobretot de caire polític, però una cosa no treu l'altra.


Em miro i m'escolto la holandesa al saxo. Em veig a S'agaró -temps era temps- o potser a Torre Valentina o descobrint un rocar que encara no conec (temps a venir). M'emprenyo perquè el meu escalfador d'aigua és atmosfèric i també està de marea baixa, i sense pressió no hi ha aigua. Calenta, vull dir.


Em miro i m'escolto els rellotges tous sense saber entendre què marquen les broques i quin calendari poden seguir. I em desfaig en l'aroma i la textura de la carn garoinera. En la blancor de l'escuma que la banya. I en el desig de prendre el sol nu sobre una roca; un aperitiu i un àpat. I el mar, fent banda sonora original, d'anades i tornades.


 

Aute. Anda.






8 comentaris:

PS ha dit...


Mira que si et demano el copyright tindràs "publemes"....;-)

gatot ha dit...

tu demana, A., que qui no piula, no miula...

:)

Lluna ha dit...

No n'he menjat mai! Sóc de terra endins encara que els cargols tampoc m'agraden, rectifico, els cargols me'ls puc arribar a menjar, hi ha bitxos de mar que em fan angúnia directament...
Digueu-me "tiquismiquis"!!!

Petonets gatot

gatot ha dit...

A mi m'agrada quasi tot. Només em preocupa no saber si s'estan fent els estudis de radioactivitat i contaminació que s'haurien de fer. Però això seria tot un altre tema.

Una abraçada, Llunatiquismiquis!

Lluna ha dit...

:P

I si s'estan fent els estudis què faràs? No en menjaràs més??

gatot ha dit...

Menjo poc peix i marisc. I quan ho faig, miro que sigui de casa. No costa res mirar la procedència...

Lluna ha dit...

Ah, però no parlavem del pescat per un mateix?? Sorry!!

gatot ha dit...

del pescat per un mateix... també cal mirar-ne la procedència...

:)