diumenge, 17 de novembre de 2013

matí de dissabteAhir, de bon matí, des del poble dels vaques em miro el poble dels indius. Si hi sóc no és per decisió pròpia: paternitat obliga i poques ganes de discutir.

Em miro l'horitzó acostumat i el comparo en el record de planes recents. Penso en els noms dels accidents orogràfics que conec del que tinc més a prop. Sóc un estrany a la meva terra. M'estimo la meva terra i me la estimaria més, potser, sense gent. És estranya la gent pels àliens com jo. Baixo al poble quan tot just posen els carrers i una noia rinxolada canvia les bosses d'escombraries de les papereres de carrer.

Entro a fer un tallat a un bar amb olor de casino, fusta reblanida i escarabats del cafè. Tinc al davant la Vanguardia, diari pel qual sento una agra animadversió. El fullejo i em sembla observar la font d'inspiració d'alguns blogaires barcelonins poc inspirats o en hores baixes i tardorenques.

Surto a respirar i respirar-me i trobo una dona parlant pel mòbil i donant indicacions a algú d'on ha aparcat. Em recordo a mi mateix donant indicacions perquè em trobin.

Palpo a la butxaca. El contacte amb la brúixola em tranquil·litza. No la faig servir però la tinc a mà.

Torno on m'espera l'auto. Just a temps per sentir les primeres gotes sobre la cara i veure també com comença a ploure sobre el mugró.   

 4 comentaris:

Daltvila ha dit...

Me resulta una apacible mañana de un sábado otoñal.
He sentido esas primeras gotas de lluvia sobre mi cara y el refugio del coche... Me gusta mucho esa sensación.

Presumo que estás mucho mejor de tu dolor de muelas :)

Pais secret ha dit...

El meu ràdar-brújula no localitza aquest poble, però si hi ha canyissos i ponts deu voler dir que hi ha humitat i aigües que corren.

Amb el mugró també m´he desorientat, creia que així només se´n deia aquell que és un castell ;-)

Convenia la pluja, ni que sigui per rentar la pols dels vidres.
Bon diumenge i bona setmana.

Lluna ha dit...

Per a què portes una brúixola si no la fas servir?? Bé jo si la portes tampoc podria fer-la servir, no tinc idea de com utilitzar-la...
Has anat a passeig per la terra dels vaques? I si venen els indius?? :P

Bona tarda de diumenge amb migdiada al sofà inclosa!

Petonets gatot

gatot ha dit...

Ha sido un fin de semana apacible, Daltvila; no sé si por o a pesar de la lluvia que no ha cesado ni parece tener intención de hacerlo.

El dolor de muelas, como otros dolores, me tiene desconcertado: lo mismo llega punzante cómo desaparece...

Aquests pobles són a la Selva, a la comarca vull dir, i no sé si vaques i indius li donen aquest nom; segurament, de fer-ho, li dirien "mucarró".

La pluja ens calia País secret, sobretot per remullar camps i boscos. Esperava veure neu però sembla que ha caigut a Ponent i per la Vall d'Albaida.

Diuen que la brúixula sempre marca al nord, Lluna. (De fet hi ha una novel·la amb aquest títol)

La meva és especial; només em cal tenir-la de recordatori de què no és indispensable que em perdi sempre. :)

La migdiada ha estat a gust. Tot i que he somiat escarbats. Escarbats nacarats. Bon acabament de setmana!