dilluns, 30 de setembre del 2013

Tuesday Lobsang


Tinc un exemplar de "Avivando la llama", de Lobsang Rampa, i de l'editorial Troquel de Buenos Aires, del 1970. És una primera edició. Traducció de l'anglès de Rosa Albert.

El llibre està dedicat a Cleopatra, la persona más inteligente que jamás he conocido i a Tadlinka, la más clarividente y telepática. (dues gates siameses que "han demostrado gran comprensión y simpatía".


Feia molts anys que no el rellegia. És, va ser, un llibre estrany per mi que m'havia cregut els deu primers llibres el monjo budista. Aquest era diferent. Primer vaig pensar que hi podia fer la traducció o la editorial (estar pensat per amèrica llatina). Però hi havia alguna cosa que grinyolava: no era descripció com tantes vegades havia defensat l'autor, era literatura.

M'agrada però llegir entre línies, observar. En els escrits és més fàcil... no són mutables com la vida, el directe. Vaig estar uns anys seguint les indicacions del monjo tibetà per aconseguir fer viatges astrals. I vaig aprendre moltes coses. Fins i tot, estic segur d'haver fet uns quants viatges astrals perquè vaig demanar als seus destinataris si es van donar certes circumstàncies que jo no podia conèixer i que vaig "endevinar" i m'ho van confirmar. Però sobretot vaig aprendre història i antropologia del Tibet i de les religions, conceptes del budisme que em va semblar que m'eixamplaven la ment i  l'autocontrol dels somnis.

Ahir, jo que no veig tv, em vaig quedar enganxat amb una peli que feien a tv3: The postman, amb Kevin Costner.

Un paio que, com Lobsang Rampa, s'inventa una identitat i un personatge. Però el que explica la peli, fluixeta, és que aquell personatge dóna il·lusió a gent que no en tenia. I els embarca a creure en un futur que fan dia a dia.

Penso en quants i quantes de nosaltres no hem creat un personatge del que no es pot escapar si no és tancant-ho tot. I fins i tot tancant-ho... com no quedarà en alguna retina...


descrivint, escrivint o literant...


1 comentari:

Lluna ha dit...

La peli l'he vista, no ahir, que hi vaig passar un moment x sobre i vaig canviar de canal.
Del senyor aquest no he llegit res.

I suposo que molts tenim el nostre personatge creat, o personatges...

Bona nit Gatot!!