dilluns, 7 d’abril del 2014

Anar i tornar







Come back to Sorrento. Robert Grant




Surto a comprar piles per l'amplificador que tinc entre l'auricular i el telèfon. No he d'anar gaire lluny i el curt trajecte s'omple de gent, que són persones, i que viu la seva vida monòtona o no cada dia. Travesso el carrer major per seure'm a un banc. Si no fumés potser no hauria trobat excusa per buscar un banc vuit i seure'm. Miro el gris de l'asfalt i es torna líquid. I els cotxes, góndoles.

Torno a una Itàlia que quasi només he viscut a la bombolla. I ja no escolto Carusso arran de mar ni als ports oblidats. Em toca l'aire a la cara i els rínxols es despentinen al vent. Les sandalies que ja estan demanant la jubilació em tornen a casa, a una realitat d'una vida monòtona o no de cada dia. A les petites trampes que faig a la vida per no emprenyar-me més del compte, a les minúscules realitats de sempre de no saber afrontar serenament i coherent les convivències. 

M'eixugo els ulls, humitejats, travesso el canal caminant sobre les aigües, i entro a comprar piles per l'amplificador i la bàscula de bany. Una senyora, vestida com d'anar a missa, prova de colar-se'm al taulell. Impertèrrit, trec les piles gastades de la butxaca i la dependenta multifunció està per tot i per tothom. 

Surto vigilant que no m'atropelli cap góndola. I una nena negra, d'uns tres anys, em somriu mentres la seva mare li fot un escàndol monumental. 



    

5 comentaris:

PS ha dit...


Mai hauríem de renunciar a 'sentir' Carusso ni a arribar a ports oblidats o desconeguts. Ni hauríem de creure que només sigui un miratge que Salt s' ompli d' aigua com Venècia.
Hi ha una paraula i un sentiment que es diu fe, que per molt rebregada que la tinguem no hauríem de deixar de tenir present.

Avui sembla que al sole mio li costa de treure el cap de darrera les cortines, però no per això deixarà de sortir.

:)

gatot ha dit...

sortirà, sortirà...

el paseante ha dit...

Et puc imaginar de gondolieri, amb una samarreta de ratlles, mentre una nena negra et mira des d'un pont.

gatot ha dit...

ho dius pel bigoti o pels abdominals?

el paseante ha dit...

Pel barret :-)